DATOLYACSODA

Belefutottam megint egy „legegészségesebb természetes édesítőszer” témájú írásba, ezúttal épp a datolya vált csodaszerré.

Tovább olvasom

COVID ÖSSZEFOGLALÓ – 2021.09.06.

Még mindig ott járunk, hogy sokan azt gondolják, maga a covid egy influenza szerű valami, s a halálozási adatokat nem kell komolyan venni, mert hát „úgyis meghaltak volna”. Szerintem nem.

Tovább olvasom

BÖJT

A böjt a köznyelvben valamilyen mértékű táplálékmegvonást jelent, ennek ellenére besorolható az étrendek közé, egyfajta speciális alkalmazásként.

Tovább olvasom

KOVÁSZ

A koronavírus járvány idején sokan a házi készítésű kenyér felé mozdultak el, s miután az élesztő egy másodperc alatt hiánycikké vált, a kovászolásos technika igen népszerű lett. Ezzel együtt viharos gyorsasággal megjelentek a cikkek is a kovász mindenféle csodatévő képességéről

Tovább olvasom

EGY ÉTEL MIND FELETT

Vannak olyan étrendek, melyek csak egy élelmiszer vagy élelmiszercsoport fogyasztására épülnek, ezeket szaknyelven monotróf étrendeknek nevezzük (mono = “egy” és trophosz = “táplálkozás”), ezekből szemezgetünk egy keveset a következőkben.

Tovább olvasom

ÚJ GERMÁN MEDICINA (BIOLOGIKA)

Az Új Germán Medicina (ÚGM – eredetileg GNM – Germanische Neue Medizin) a valaha volt legnagyobb áltudományos kamuk közé tartozik, ennek ellenére úgy terjed, mintha a tanai magától értetődő örök igazságok lennének.

Tovább olvasom